"Нафтогаз України" прогнозує продовження термінів по "китайському кредиту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" прогнозує продовження термінів по "китайському кредиту"

Енергетика
165
Національна акціонерна компанія (НАК) “Нафтогаз України” прогнозує продовження визначених раніше термінів в рамках кредиту КНР, повідомив журналістам голова компанії Андрій Коболєв у Києві в четвер.
При цьому він додав, що зараз тривають переговори з китайською стороною про те, як будувати далі роботу.
“Ми очікуємо, що, швидше за все, буде продовжено термін реалізації за кредитом. І буде розширено перелік проектів, які можуть брати участь”, – сказав він.
А.Коболєв додав, що “Нафтогаз України” передав китайській стороні пропозиції по трьох проектах, які мають позитивні висновки Міністерства економрозвитку і торгівлі.
Як повідомлялося, в грудні 2012 року НАК “Нафтогаз України” підписав кредитну угоду з ГБР КНР на суму $3,656 млрд під держгарантії для реалізації проектів заміщення газу вугіллям, включаючи проекти з газифікації вугілля і переведення теплоелектростанцій на вугільне паливо. Термін дії кредитної лінії – 19 років, включаючи п’ятирічний пільговий період з виплати тіла кредиту. Кредитні кошти в рамках цієї лінії ще не вибиралися, оскільки реалізація спершу узгоджених з китайською стороною проектів стала неможливою через війну на сході країни. У зв’язку з цим українська сторона запропонувала банку змінити початковий перелік проектів і отримала на це від китайської сторони принципову згоду.
“Нафтогаз України” в квітні 2016 року повідомив, що пропонує за рахунок кредитної лінії профінансувати модернізацію систем індивідуального опалення в приватних будинках малозабезпечених споживачів на $1,7 млрд, будівництво ТЕС в Києві та Львівській області для скорочення імпорту газу на $1,3 млрд і закупівлю обладнання для збільшення видобутку газу ПАТ “Укргазвидобування” на $0,4 млрд. Відповідні чотири інвестиційні пропозиції компанія подала в Міністерство економрозвитку і торгівлі для оцінки їхньої економічної ефективності та внесення до Державного реєстру. Інвестиційна пропозиція ще по одному інвестпроекту за ці кошти – по встановленню індивідуальних теплових пунктів в багатоквартирних будинках – на той момент розроблялася Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас