МЗС має намір збільшити термін дії короткострокових віз для іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС має намір збільшити термін дії короткострокових віз для іноземців

Казна та Політика
243
Департамент консульської служби МЗС України розглядає проект нової редакції правил оформлення віз для в’їзду в Україну, який передбачає, зокрема, зменшення термінів оформлення віз для іноземців та збільшення терміну дії короткострокових віз до 10 років.
“Зараз на завершальній стадії міжвідомчого узгодження перебуває проект нової редакції “Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію”, який був розроблений з метою адаптації міграційно-візової політики України до стандартів Європейського Союзу та приведення нормативно-правової бази у візовій сфері у відповідність до сучасних вимог”, – йдеться в повідомленні відомства в Facebook.
Так, терміни оформлення віз в терміновому порядку пропонується скоротити до 5 робочих днів, у звичайному порядку – до 10 робочих днів.
Крім цього, візові анкети можна буде подавати через онлайн-форму.
Тарифну ставку за оформлення всіх типів віз планують зменшити до 65 доларів США.
Крім того, проект передбачає збільшити термін дії довгострокової візи: за новими правилами, вона буде видаватися як багаторазова, на 90 днів (зараз – на 45 днів).
У МЗС підкреслюють, що робота над проектом ще триває. “Запрошуємо зацікавлені сторони до обговорення проекту з метою вироблення сучасних і прозорих процедур оформлення українських віз”, – резюмується в повідомленні відомства.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас