Північний потік-2 - це бізнес-проект, - Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Північний потік-2 - це бізнес-проект, - Меркель

Енергетика
801
Уряд ФРН заявляє про те, що “Північний потік-2” є економічним проектом.
Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції після польсько-німецьких міжурядових консультацій, що відбулися в Берліні.
“Підприємці, в тому числі німецькі підприємці, виступили із запитом про будівництво другої труби “Північного потоку”, тобто “Північного потоку-2”; це австрійські підприємці, це Shell і це німецькі підприємці”, – цитує Меркель “Прайм”.
Меркель підкреслила, що вона повинна діяти відповідно до європейського, міжнародного і національного законодавства.
“Я розумію, що у польської сторони тут виникають деякі питання щодо того, наскільки обмежиться диверсифікація джерел поставок. У нас є багато можливостей для диверсифікації джерел поставок”, – підкреслила Меркель.
Вона додала, що дуже важливо, щоб Україна і Словаччина були відрізані від транспортування газу, тому що це важливо для країн в економічному плані.
У березні ЗМІ повідомляли, що прем’єр-міністри Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Польщі, Словаччини, Румунії та президент Литви підписали лист голові Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру, виступаючи проти реалізації “Північного потоку-2”, бо проект несе в собі ризики геополітичної дестабілізації.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель в середині червня заявила, що країна розглядає проект з економічної точки зору і “Північний потік-2” має бути реалізований відповідно до закону.
Також “Прайм” повідомив, що заявки на участь в тендері на укладання труб морською частиною газопроводу “Північний потік-2” подали шість компаній, три-чотири з яких беруть участь в тендері на логістичні проекти.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас