Полторак назвав найбільшу стратегічну помилку Міноборони і Генштабу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полторак назвав найбільшу стратегічну помилку Міноборони і Генштабу

Казна та Політика
1803
Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що найбільшу стратегічну помилку щодо української армії було зроблено до 2014 року.
Про це він заявив у інтерв’ю журналу “Новое время”.
“Найбільша стратегічна помилка була зроблена до 2014 року, коли було зроблено все, щоб армія стала не просто небоєздатною, а й істотно обмеженою в можливостях виконувати бойові завдання. Армія була недостатньо готова до того, що може статися (бойові дії на Донбасі і анексія Криму. – Ред.)”, – сказав він.
За словами Полторака, за два роки в Україні створено величезну кількість нових частин, формувань, однак і тут є помилки.
“І тут, звичайно, не може бути без помилок. Тому що у нас не було досвіду в проведенні таких глобальних операцій, бойових дій, формування такої кількості великих частин з обмеженим фінансуванням. Так, в рішеннях, які ми приймали, бували і помилки”, – зазначив міністр оборони.
Полторак заявив, що оборонне відомство часто звинувачують в тому, що “ми все повільно змінюємо”. Але, як підкреслив міністр, ні в одній країні реформа збройних сил не відбувалася одночасно з військовими діями.
“Реформа в Польщі, Прибалтиці проходила в ідеальних умовах, коли можна було експериментувати. У нас такої можливості немає. Ми робимо все можливе, і я хочу, щоб наше суспільство про це знало”, – резюмував Полторак.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас