Україна в серпні може випустити євробонди на мільярд доларів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в серпні може випустити євробонди на мільярд доларів - ЗМІ

Казна та Політика
521
Україна розраховує в серпні провести емісію євробондів на 1 мільярд доларів під гарантії уряду США.
Про це з посиланням на джерело в уряді повідомляє УНІАН.
“Ми думаємо провести випуск в серпні. Вважаємо, це буде вдалий час для емісії”, – повідомило джерело.
При цьому наголошується, що до емісії бондів Україна повинна завершити переговори з Міжнародним валютним фондом по Другому перегляду 4-річної програми реформ, прийнятої в березні 2015 року, а також запустити систему електронного декларування майнового стану.
Нагадаємо, що 3 червня поточного року уряд України підписав угоду з урядом США про надання кредитних гарантій обсягом 1 млрд дол. в рамках домовленостей між вищим керівництвом обох країн.
Угода є частиною дво- і багатосторонньої економічної підтримки України і покликана підтримати програми економічних реформ.
Кошти в розмірі 1 млрд дол., які будуть залучені в результаті випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійдуть до загального фонду державного бюджету та будуть використані на соціальну підтримку найбільш вразливих верств населення, в тому числі в результаті підвищення тарифів на газ.
Угода є вже третьою кредитної гарантією від уряду США, і дві попередні дозволили Україні залучити на зовнішніх ринках 2 млрд дол. у 2014 і 2015 роках за рекордно низькими ставками.
Також Мінфін повідомив, що гарантії надаються з випуску єврооблігацій на суму 1 млрд дол. на міжнародних ринках капіталу терміном обігу 5 років з погашенням в 2021 році, а процентна ставка прогнозується не вище 2% годових.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас