Україну хочуть зробити виробничим центром для канадських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну хочуть зробити виробничим центром для канадських компаній

Казна та Політика
1727
Україна може стати виробничим центром товарів, які спрямовуються на міжнародні ринки, для канадських компаній.
Про це написав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів у колонці для канадського видання The Globe and Mail.
“Що Україна може запропонувати Канаді? У світі глобальних виробничих ланцюгів, де виробництво прагне до ефективності, Україна пропонує себе як висококваліфікований, дешевий виробничий центр товарів для канадських компаній”, – зазначив міністр.
За його словами, українські послуги IT-аутсосрсінгу виросли і українські фірми мають можливості для задоволення потреб найбільш видатних світових брендів.
Також Кубів наголосив, що Україна має величезний сільськогосподарський і інфраструктурний потенціал, який може служити основою для налагодження економічних зв’язків з Канадою.
Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі чекає підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою 11-12 липня під час офіційного візиту прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.
За розрахунками МЕРТ, зона вільної торгівлі означатиме зняття торгових обмежень і повне скасування торгових мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3-7 років.
Зокрема, відразу після набрання угодою чинності скасовуються торгові мита на рибу, зернові, вина, соки, хлібобулочні вироби, а також на одяг, металопродукцію, комплектуючі та електротехніку.
Протягом 3-7 років скасовуються мита на м’ясо, яйця, овочі, молочну продукцію, а також будівельні матеріали, продукцію машинобудування, зокрема комплектуючі до літаків, автомобілі й трактори.
Крім того, документ дає можливість українським та канадським компаніям брати участь у державних закупівлях обох країн.
20 червня в Торонто пройшов українсько-канадський діловий форум, який зібрав понад 400 учасників.
На форумі українська урядова делегація на чолі з першим віце-прем’єр-міністром Степаном Кубівим представила основні досягнення уряду за останні місяці, а також плани щодо подальшої дерегуляції та приватизації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас