Регулятори США визнали біткоїни джерелом ризику для фінансової стабільності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятори США визнали біткоїни джерелом ризику для фінансової стабільності

Фінтех і Картки
420
Група американських регуляторів, відома як Рада з нагляду за фінансовою стабільністю (Financial Stability Oversight Council, FSOC), попередила про те, що зростаюча популярність біткоїнів та інших цифрових валют приховує у собі ризики для фінансової стабільності США.
“Як і більшість нових технологій, вони припускають певні ризики і невизначеність, які необхідно відстежувати як учасникам ринку, так і регуляторам”, – йдеться в щорічному звіті FSOC, до якого входять представники міністерства фінансів, Федеральної резервної системи (ФРС) і Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), про головні загрози для фінансової системи США.
Відзначається, що незважаючи на побоювання користувачів біткоїнів, спочатку регулятори США досить лояльно поставилися до криптовалюти, лише вимагаючи від компаній, що працюють з нею, проводити перевірки для запобігання відмиванню коштів.
Біткоїн, створений в 2008 році програмістом або групою програмістів, відомих під ніком Сатосі Накамото, є однією з найпопулярніших альтернатив традиційним валютам. Він являє собою програмний код, який не регулюється жодною країною чи банківським наглядовим органом у світі. Не має єдиного емісійного центру. При цьому емісія біткоїнів обмежена алгоритмічно: теоретично кожен власник потужного комп’ютера може “добути” біткоїни шляхом використання обчислювальних потужностей, проте існує граничний обсяг загальної кількості грошей в обігу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас