Керівник «ДУСі» отримав безкоштовно квартиру за 10 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівник «ДУСі» отримав безкоштовно квартиру за 10 млн гривень

Кримінал
3526
Як з’ясували журналісти програми «Наші гроші», сім’я чиновника отримала квартиру в 190 кв.м. даром.
Сергій Борзов потрапив до Державного управління справами два роки тому як заступник керівника. За півтора тижні після призначення отримав четвертий ранг держслужбовця. З кінця літа 2015 Борзов виконує обов’язки голови ДУС. До урядової кар’єри Борзов заробляв жартами в складі команди КВН «Вінницькі перці». Сьогодні керує цілою структурою при Президентові України.
За минулий рік Борзов отримав 400 тис. грн прибутку, його дружина Ірина – майже мільйон. У задекларованій власності сім’ї чиновника – земельна ділянка, будинок і квартира, комерційна нерухомість у Криму, Тойота Рав 4 і Мерседес Віто.
Дружина Борзова – Ірина – голова ГО «Розвиток. Розвиток», власниця мережі кафе «Смачний Їжак» і співвласниця готелю в Судаку. Батько Ірини Борзової – Наум Баруля – теж відомий гуморист, 10 років очолював компанію «АМіК» Олександра Маслякова. Є співвласником десятка фірм. Тато Сергія Борзова вже майже 20 років займається програмним забезпеченням, а також є серед засновників фірми, яка спеціалізується на технічному обслуговуванні автотранспорту.
Забезпеченість сім’ї не завадила керівнику Державного управління справами отримати від свого ж відомства чималу квартиру. І не як службову, а у власність.
ДП «Укржитлосервіс», підвідомче Державному управлінню справами, видало свідоцтво на право власності своєму керівнику і всій його сім’ї. Квартира в багатоповерхівці на бульварі Лесі Українки в Києві. Комерційна вартість подарунка ДУС – 2-2,5 тис. дол. США за квадрат. У цілому – більше 10 млн грн.
Нову квартиру Борзов пояснив необхідністю перевезти до Києва своїх батьків:
«І батьки мої тут, тому що я до першої години, до другої ночі – на роботі. Я фізично не беру участь у вихованні дітей, бо мене нема. Я вранці йду і ввечері приходжу, бо знаєте специфіку нашої роботи, принаймні на сьогоднішній день», – сказав він.
У квартиру вписали не тільки голову ДУС із дружиною, а й додали 4 родичів.
«Це дозволило збільшити площу отриманого житла. Юрист Анатолій Рибак-Сікорський зазначає, що норма розрахунку – 13,65 кв.м. житлової площі на одну людину. Однак навіть для 6 осіб квартира в 190 квадратних метрів загальної площі (110 – житлової) – це перевищення всіх норм», – йдеться в сюжеті.
Борзов перевищення метражу пояснив стисло: «Це які квартири були, такі й були. Нових надходжень не було, а ось коли будуть, то вони будуть вираховувати, знаєте. Чітко метраж під вас там не пристосують».
Як наголошується в сюжеті, ДУС проігнорувало прохання надати документи і показати розрахунок квадратних метрів для свого керівника.
Зазначається, що через місяць після отримання квартири дружина Борзова зареєструвала у власність BMW 2016 року випуску. Ринкова вартість такої машини – від 40 до 65 тис. дол. США.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас