За рік роботи в Київському метрополітені технологією безконтактної оплати скористались понад 2,2 млн разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік роботи в Київському метрополітені технологією безконтактної оплати скористались понад 2,2 млн разів

Фінтех і Картки
188
За рік роботи в Київському метрополітені технологією безконтактної оплати MasterCard кияни та гості міста скористались понад 2,2 млн разів.
Сьогодні щодня безконтактними банківськими платіжними картками та пристроями у столичному метро оплачується понад 15,5 тис. поїздок – у середньому 14 на хвилину.
За рік роботи технології в Київському метрополітені пасажири, які оплачували проїзд картами і пристроями з технологією безконтактної оплати MasterCard, заощадили близько 44,5 тис. годин на очікуванні в чергах.
Крім того, розраховуватись безконтактно не тільки швидше, а й легше – вага жетонів, що знадобилися би пасажирам для оплати 2 млн поїздок, перевищує 2 тонни.
«Лише за рік після запуску пілотного проекту в Київському метрополітені ми досягли вражаючих результатів. Вони засвідчують, що кияни та гості міста оцінили швидкість, зручність та безпеку безконтактних розрахунків з MasterCard, і сьогодні все більше людей оплачують проїзд безконтактно на турнікетах. Разом із нашими партнерами ми будемо продовжувати впроваджувати в транспортній та соціальній сферах інновації, що наближають Україну до безготівкового та безконтактного майбутнього», — зазначила Інга Андреєва, директор по роботі з клієнтами представництва MasterCard Europe в Україні та Молдові.
Найчастіше кияни та гості міста розраховувались безконтактно на станціях «Олімпійська», «Лукьянівська», «Петрівка», «Площа Льва Толстого» та «Політехнічний інститут».
Нагадаємо, що в червні 2015 року компанія MasterCard у партнерстві з Ощадбанком та Київським метрополітеном та за технічної підтримки АТ «Банкомзв’язок» та консорціуму «Астек» запустили технологію безконтактної оплати проїзду в столичному метрополітені.
Київ став п’ятим містом у світі (після Лондона, Санкт-Петербурга, Чикаго і Бухареста), де розрахуватись за проїзд банківською карткою можна прямо на турнікеті в метро. Тоді жовтими турнікетами, що приймають безконтактні платежі, було обладнано 17 центральних станцій. У грудні того ж року технологія безконтактної оплати стала доступною на всіх 52 станціях Київського метрополітену.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас