У 2016 році Кабмін додатково спрямував на ремонт доріг 1,5 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2016 році Кабмін додатково спрямував на ремонт доріг 1,5 млрд гривень

Казна та Політика
190
У 2016 році Кабмін додатково спрямував на ремонт доріг 1,5 млрд гривень, які вдалося заощадити за рахунок реструктуризації кредитів “Укравтодору”.
Кабінет міністрів України (КМУ) перерозподілив бюджет Державного агентства автомобільних доріг (“Укравтодору”) на 2016 рік, скоротивши витрати на оплату боргів агентства на 1,5 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані на програми ремонту та утримання автомобільних доріг загального призначення.
Про це йдеться в розпорядженні КМУ №435, опублікованому на веб-порталі уряду. Загальний обсяг коштів на утримання доріг виріс з 6,5 млрд до 8 млрд грн.
“У зв’язку з проведеною реструктуризацією платежів за трьома кредитами, залученими “Укравтодором” під державні гарантії, частина коштів, які планували спрямувати на обслуговування боргів по кредитах, перерозподілили на фінансування розвитку мережі утримання автомобільних доріг загального призначення. Перерозподілені кошти підуть на дрібний ремонт і експлуатацію дорожного полотна”, – йдеться в пояснювальному документі до розпорядження.
Раніше повідомлялося, що в поточному році держава запланувала погасити кредити, взяті на ремонт і реконструкцію доріг на суму 11,9 млрд грн. На початку року Міністерство фінансів домовилося з деякими банками-кредиторами (“Сбербанк Росії”, Citibank, N. A. London і “Кредит Свісс Інтернешнл”) про реструктуризацію боргу за допомогою державних облігацій. Це дозволило заощадити близько 5,5 млрд грн на боргових платежах. Із цих коштів уряд і пропонував виділити 1,5 млрд грн на ремонт доріг.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас