"Укрнафта" погасить борг за три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" погасить борг за три роки

Енергетика
403
Правління “Укрнафти” розробило основні умови плану досудової санації та подало їх на затвердження Наглядовій раді.
Про це йдеться в повідомленні компанії.
“Основні елементи плану включають: проекції грошових потоків для погашення податкового боргу, відповідно до показників роботи компанії в майбутньому; грошова виплата в розмірі 3,8 млрд гривень щодо 11 млрд кубів газу, які “Укрнафта” видобула і передала “Укртрансгазу”; погашення заборгованості інших боржників на рівну суму”, – йдеться в повідомленні.
У компанії також відзначили, що цей план в тому вигляді, в якому він поданий, передбачає на даний момент можливість часткової компенсації “Нафтогазом України” вартості спірного газу.
“Згідно з положеннями плану, податкова заборгованість погашається повністю упродовж 3 років, а компанія повертається до фінансової стабільності”, – йдеться в повідомленні.
“Водночас, “Укрнафта” зможе підтримувати в повній мірі діяльність з видобутку, надавати високоякісні робочі місця, а також здійснювати належні виплати в державний бюджет”, – повідомляє прес-служба.
Нагадаємо, що заборгованість ПАТ “Укрнафта” перед державним бюджетом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.
Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.
При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.
Чистий збиток “Укрнафти” за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.
ПАТ “Укрнафта” – найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК “Нафтогаз України” належить 50% + 1 акція “Укрнафти”, групі компаній “Приват” Ігоря Коломойського – близько 42% акцій.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас