ЄС вдвічі збільшить витрати на боротьбу з міграцією - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вдвічі збільшить витрати на боротьбу з міграцією - ЗМІ

Світ
144
На боротьбу з причинами міграційного кризи буде витрачено додатково шість мільярдів євро.
Євросоюз планує зупинити приплив біженців до Європи за допомогою нових багатомільярдних інвестицій. Як повідомляє Süddeutsche Zeitung, Європейський інвестиційний банк (EIB) планує вкласти в проекти за межами ЄС удвічі більше коштів, ніж це планувалося раніше.
У найближчі п’ять років на боротьбу з причинами міграційної кризи буде витрачено додатково шість мільярдів євро. На думку глави EIB Вернера Хойєра, те, що “Європа підтримає країни, які взяли велику кулькість біженців”, є вирішальним фактором у боротьбі з міграційною кризою.
Інвестиції будуть спрямовані в Йорданію, Ліван, Єгипет і держави Магрибу. Частина коштів також піде і на допомогу західнобалканським країнам, таким як Сербія і Албанія. Гроші будуть витрачені на будівництво шкіл, поліпшення системи охорони здоров’я та постачання питної води.
Нагадаємо, за даними ООН, кількість біженців у всьому світі досягла минулого року 244 млн осіб, що на 41% більше, ніж у 2000 році.
Єврокомісія запропонувала нову схему розподілу біженців між країнами – членами ЄС. Згідно з новим планом, біженці будуть розподілятися пропорційно між усіма 28 країнами – членами ЄС відповідно до чисельності населення кожної країни і рівнем ВВП.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас