ЄС узгодив правила щодо сплати корпоративних податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС узгодив правила щодо сплати корпоративних податків

Світ
177
Представники 28 країн Європейського союзу у вівторок досягли згоди про загальний підхід до боротьби з ухиленням від корпоративних податків, йдеться в прес-релізі Єврокомісії.
Зведення обов’язкових для виконання правил було запропоновано ЄК в січні і спрямовано на усунення лазівок в податковому законодавстві, які давали можливість міжнародним компаніям платити податки в тих юрисдикціях, де ставки оподаткування нижче. Вони базуються на глобальних стандарти, розроблених у минулому році Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
Зокрема, всі країни ЄС тепер матимуть право оподатковувати доходи компаній, що переводяться до країн з низькими податковими ставками, де компанія не веде активної економічної діяльності. Також тепер будуть обкладатися податком виведені з ЄС доходи від таких активів, як інтелектуальна власність.
«Підписавши цю угоду, ми завдаємо рішучого удару по тих, хто займається ухиленням від корпоративних податків, – заявив член Єврокомісії з економіки та фінансів П’єр Московісі. – Занадто довго компанії отримували вигоду з розбіжностей в податкових системах країн – членів Євросоюзу, недоплативши податки на мільярди євро».
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас