Зубко констатує збільшення доходів місцевих бюджетів на 48,8% за січень-травень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко констатує збільшення доходів місцевих бюджетів на 48,8% за січень-травень

Казна та Політика
142
Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко констатує збільшення доходів місцевих бюджетів на 48,8% за січень-травень, у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
“У січні-травні 2016 року доходи місцевих бюджетів в цілому зросли в середньому по Україні на 48,8% (порівняно з аналогічним періодом минулого року), а доходи бюджетів 159 об’єднаних громад з трансфертами в 2016 році зросли більш ніж у 5 разів, до 4,55 млрд гривень”, – йдеться в повідомленні.
Зокрема, про це віце-прем’єр заявив в Одесі під час старту всеукраїнської акції “Децентралізаційний марафон” у рамках традиційного XII Українського муніципального форуму.
“Ми передаємо на місця – об’єднаним територіальним громадам – повноваження і гроші. Ці два кити децентралізації дозволять місцевим громадам самостійно визначати рішення і втілювати їх у життя. Реальний вимір реформи вже відчувають об’єднані територіальні громади та їхні мешканці”, – наголосив Зубко.
Він переконаний, що успішність реформи безпосередньо залежить від активності місцевого самоврядування.
Нагадаємо, Зубко констатував збільшення надходжень до місцевих бюджетів на 13,3 млрд гривень до 41,7 млрд гривень за січень-квітень, порівняно з аналогічним періодом 2015 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас