Прокуратура Києва розслідує завдання збитків ФГВФО посадовими особами банку "Хрещатик" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Києва розслідує завдання збитків ФГВФО посадовими особами банку "Хрещатик"

Кримінал
537
Прокуратура Києва розслідує нанесення збитків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб посадовими особами банку “Хрещатик”.
Про це йдеться в ухвалі суду від 17 травня.
Прокуратура Києва проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке 27 квітня внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
В ході розслідування отримано інформацію щодо протиправних дій, вчинених посадовими особами банку “Хрещатик” і спрямованих на завдання збитку Фонду гарантування вкладів.
З метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення виникла потреба в отриманні оригіналів документів, що перебувають у приміщеннях головного офісу банку “Хрещатик”.
Суд дозволив слідчому отримати доступ до оригіналів документів, які перебувають в офісі банку.
Зокрема, доступ надано до низки кредитних угод: угоді про відновлювальну кредитну лінію з лімітом 160 млн гривень з ТОВ “Будконструкція”; угоді про кредитну лінію на 60 млн гривень з ТОВ “Меридіан Інвест”; угоді на 251 млн гривень з ТОВ “Афан-Інвест”; угоді на 100 млн гривень з ПрАТ “Київхліб”; угоді на 60 млн гривень з ТОВ “Антис-Інвест”.
Також слідчий отримав доступ до документів з переведення 4 квітня грошових коштів з рахунків: телеканалу “Київ”, підприємств “Київський метрополітен”, “Київжитлоспецексплуатація”, “Київський крематорій”, “Житлоінвестбуд-УКБ”, “Вечірній Київ”, “Київреклама”, “Київпастранс”, “Київводоканал”, “Київгенплан”, “Фармація”, “Спецжитлофонд”, “Київкомунсервіс” та інших.
Кошти було переведено на рахунки ТОВ “Будконструкція”, ТОВ “Меридіан Інвест”, “Київхліб”, ТОВ “Антис-Інвест” і ТОВ “Афан-Інвест”, з відповідним призначенням платежу.
Також було витребувано доступ до документів, на підставі яких приймалися рішення про погашення кредиту ТОВ “Будконструкція”, ТОВ “Меридіан Інвест”, ПАТ “Київхліб”, ТОВ “Антис-Інвест” і ТОВ “Афан-Інвест”.
Нагадаємо, на початку червня правоохоронці вилучили в банку “Хрещатик” кредитні договори, звіти і виписки про операції в рамках розслідування справи про отримання підприємцями 40 млн доларів кредиту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас