Число торговельних обмежень з боку країн G20 досягло рекордного максимуму, - СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число торговельних обмежень з боку країн G20 досягло рекордного максимуму, - СОТ

Казна та Політика
290
Країни «Великої двадцятки» (G20) ввели рекордне число обмежувальних заходів у торгівлі, йдеться в моніторингу Світової організації торгівлі (СОТ).
За півроку (з середини жовтня 2015 до середини травня 2016) держави G20 прийняли 145 нових торговельних обмежень (в середньому по 21 заходу за місяць) проти 100 заходів, спрямованих на спрощення торгівлі (всього 14 за місяць).
З 2009 року країни ввели 1583 заходи, що обмежують торгівлю, при цьому тільки чверть з них (387) були скасовані.
Ці обмеження стосуються 6% всього імпорту G20, або 5% світового імпорту.
«Зростання торговельних обмежень – це останнє, що потрібно сьогодні світовій економіці, з урахуванням нестійкого зростання ВВП, який в 2016 році, як очікується, зросте менш ніж на 3% п’ятий рік поспіль», – сказав генеральний директор СОТ Роберту Азеведу.
“Ці торговельні обмежувальні заходи в поєднанні з помітним зростанням антиторговельної риторики можуть чинити подальший негативний вплив на торговельні потоки, з наслідками для економічного зростання і створення робочих місць. Якщо ми серйозно ставимося до вирішення проблеми сповільнення економічного зростання, то ми повинні дати стимул для руху торгівлі, а не розфасовувати бар’єри між економіками. Економіки G20 взяли на себе зобов’язання бути провідними у цьому напрямку як найбільші в світі трейдери. Я закликаю їх діяти відповідно до зобов’язань”, – підкреслив Азеведу.
Згідно з прогнозом СОТ, зростання світової економіки в 2016 році складе 2,8% (стільки ж, скільки і в 2015 році). За даними моніторингу СОТ, зростання торговельних обмежень пов’язане із заходами захисту торгівлі. Більша їх частина припадає на антидемпінгові мита, особливо в таких секторах, як метали (сталь) та хімія.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас