Яким буде курс гривні до кінця червня, - прогноз експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яким буде курс гривні до кінця червня, - прогноз експерта

Валюта
3441
Курс національної валюти до кінця червня може зберегтися в діапазоні 24,7-26 грн за долар і тяжітиме до нижньої частини діапазону 24,8-25,2 грн за долар, прогнозує Андрій Шевчишин, провідний експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні.
«Ринок залишається збалансованим, тому свята, швидше за все, не призведуть до різких перепадів ринкової ліквідності, проте, цілком виключати невеликі сплески не можна. Обмежувати попит буде період падіння ділової активності, низький готівковий гривневий ресурс для покупок валюти, а також відсутність спекулятивного попиту, – зазначає експерт.
Лібералізація ринку не робить значного тиску на курс, при тому, що недовіра до банківського сектору – більш вагомий аргумент на користь валюти. Водночас, пропозиція валюти, ймовірно, збережеться.
Основним ризиком для валютного ринку виступає референдум у Великобританії щодо членства в ЄС 23 червня. «У разі Brexit (вихід Великобританії з союзу) хвиля турбулентності накриє світові фінансові ринки і призведе до стрибка вартості долара США, азіатських валют, а також обвалу британського фунта і євро. Європейська економіка опиниться під ударом, що потягне за собою падіння українського експорту і ослаблення гривні”, – прогнозує Андрій Шевчишин.
Крім того, гривня також може опинитися під тиском, у разі зняття санкцій з РФ 24 червня на зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн ЄС.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас