Перемога Трампа на виборах президента США загрожує економіці країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перемога Трампа на виборах президента США загрожує економіці країни

Світ
568
Економічні реформи, які пропонує кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп, можуть призвести до тривалої рецесії в економіці країни і скорочення значної кількості робочих місць, що серйозно торкнеться американців з низьким і середнім достатком.
Про це повідомляє Moody’s Analytics.
В огляді агентства оцінюються макроекономічні наслідки перемоги Д. Трампа на президентських виборах, які пройдуть у США цього року.
Аналітики Moody’s вважають, що за чотирирічний термін на чолі країни Д. Трампа число робочих місць може знизитися на 3,5 млн, а безробіття підніметься до 7%.
У травні безробіття перебувало на мінімальній позначці від листопада 2007 року – 4,7%.
Також наголошується, що “економіка США буде більш ізольованою і ослабленою”. Експерти прогнозують зниження обсягів торгівлі, припливу іммігрантів і прямих іноземних інвестицій.
Д.Трамп обіцяв у разі його обрання президентом скоротити різні податки як для фізичних осіб, так і для компаній, що призведе до збільшення дефіциту бюджету США.
Основним автором доповіді є Марк Занді, який був економічним радником президентської кампанії сенатора Джона Маккейна в президентських виборах 2008 року. Однак тоді перемогу здобув Барак Обама.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас