Microsoft купила стартап Wand Labs, що займається природною мовою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft купила стартап Wand Labs, що займається природною мовою

Фондовий ринок
438
Компанія Microsoft анонсувала ще одне придбання – на цей раз в сфері природної мови і штучного інтелекту. Редмондський гігант купив стартап під назвою Wand Labs, що займається розробкою месенджерів в рамках глобальної стратегії створення «діалогу як платформи».
Працівники стартапу приєднаються до команди розробників Bing, де будуть працювати над створенням чат-ботів і «розумних агентів». Фінансові подробиці угоди не розголошуються.
Представник Microsoft Девід Ку (David Ku) в блозі компанії написав, що «технології і таланти Wand Labs посилять нашу позицію в розвивається ері розмовного інтелекту». Зокрема, це стосується розвитку того, як люди можуть спілкуватися зі штучним інтелектом, використовуючи месенджери.
Cortana в анонсі згаданий не був, проте технології Wand Labs відмінно співвідносяться з голосовим помічником Microsoft, який можна використовувати для отримання різного роду корисної інформації за допомогою запуску певних дій за допомогою голосових команд. Ку додав, що технології купленого стартапа здатні розширити міць таких платформ компанії, як Bing, Microsoft Azure, Office 365 і Windows.
«Створення безшовного досвіду для клієнтів за допомогою використання людської мови – це потужне, мотивуюче мене і мою команду бачення», – написав засновник Wand Labs Вишал Шарма (Vishal Sharma). «Наш глибокий досвід у семантиці, повідомленнях та керівництві чудово підходить для роботи, яка вже ведеться в Microsoft, особливо в сфері розумних агентів і когнітивних сервісів».
Існуючі програми компанії вже були видалені з Google Play і App Store, проте Шарма пообіцяв, що в майбутньому варто очікувати появи «схожих елементів нашої роботи».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас