Іноземці можуть відкривати рахунки в естонських банках без особистої присутності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземці можуть відкривати рахунки в естонських банках без особистої присутності

Фінтех і Картки
1031
На цьому тижні естонський парламент прийняв поправки до законів про посвідчення особи, про кредитні установи та про боротьбу з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Дані нововведення повинні спростити процес відкриття рахунку в банках Естонії.
В естонському банку LHV відзначили, що планують ввести можливість дистанційної ідентифікації як для жителів Естонії, так і для іноземців, як тільки Міністерство фінансів визначиться з необхідними для цього технічними вимогами, передає агентство BNS.
Можливість відкриття рахунку без відвідування банку також схвалюють в Swedbank і Nordea. В останньому підкреслили, що вже зараз пропонують клієнтам онлайн-зустрічі, проте для підписання договорів за нинішніми правилами їм поки необхідно особисто приходити до відділень.
Раніше на цьому тижні глава латвійської Комісії ринку фінансів і капіталу Петерс Путніньш заявив, що обслуговування іноземних клієнтів в банках Латвії є бізнесом з високими ризиками, з якими у країни зараз немає можливостей впоратися.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас