Греція отримає 7,5 млрд євро кредиту від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція отримає 7,5 млрд євро кредиту від ЄС

Світ
154
Рада директорів Європейського стабфонду (ESM) в п’ятницю затвердив другий транш кредитів фонду для Греції в розмірі 10,3 млрд євро, а також перерахування уряду країни 7,5 млрд євро з цієї суми для обслуговування зовнішнього боргу і виконання внутрішніх зобов’язань, йдеться в прес- релізі ESM.
“Сьогоднішнє рішення виділити Греції 7,5 млрд євро є визнанням зобов’язань грецького уряду реалізувати необхідні реформи”, – заявив директор-розпорядник ESM Клаус Реглінг.
Таким чином, Греція отримає міжнародні засоби вперше з кінця 2015 року, що дозволить їй уникнути дефолту за борговими зобов’язаннями на 3,35 млрд євро, термін погашення яких настає в липні.
Залишок другого траншу (2,8 млрд євро) буде перерахований Афінам в тому випадку, якщо Греція прийме наступний пакет законопроектів про реформи до осені. Для цього буде потрібно окреме рішення ради директорів ESM.
З урахуванням затвердженої в п’ятниці виплати обсяг кредитів ESM для Греції досяг 28,9 млрд євро із загальної суми третьої програми міжнародної допомоги на 86 млрд євро. Всього в рамках всіх програм підтримки європейські фонди ESM і EFSF передали Греції 170,7 млрд євро, що робить їх найбільшими кредиторами країни.
Як повідомлялося, Греція з 1 червня підвищила податок на додану вартість (ПДВ) до 24% з 23%. Крім того, були збільшені ставки податків на різні види послуг, якими широко користуються греки, включаючи інтернет, фіксований зв’язок і платне телебачення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас