Раду реформують за 1,3 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раду реформують за 1,3 млн євро

Казна та Політика
395
Європейський Союз та Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) запустили проект реформування Верховної Ради на 1,3 млн євро.
Церемонія відкриття нового проекту ЄС / ПРООН «Рада за Європу» відбулася за участю голови Верховної Ради Андрія Парубія, голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського і постійного представника ПРООН в Україні Нілу Уокера /
«Це дуже важливий проект, спрямований на підтримку української Верховної Ради, реформу внутрішньої структури і якість українського законодавства», – сказав Томбінський.
За словами посла, для реформування Ради був розроблений місією Європейського парламенту з оцінки потреб цілий комплекс рекомендацій.
Згідно роздатковим матеріалами, проект буде спрямований на посилення спроможності Ради розробляти якісне законодавство і контролювати його здійснення.
Проект буде впроваджуватися ПРООН в тісній співпраці з Європейським парламентом на підставі угоди про співпрацю в адміністративній сфері.
Ключовими пріоритетами проекту є посилення професійних здібностей співробітників секретаріату та комітету Ради для надання ефективних послуг парламенту і депутатам.
За словами Томбінського, в секретаріат і комітет Ради будуть залучені місцеві і міжнародні експерти.
Проект передбачає нову модель підготовки законопроектів, реструктуризацію та оптимізацію функціонування парламентських комітетів, спрощення процедури прийняття законопроекту, експертну підтримку, підтримку впровадження напрямків плану «Відкритий парламент», впровадження інструменту участі громадян в законодавчих процесах.
Загальний бюджет проекту – 1,3 млн євро.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас