МАУ буде судитися з НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ буде судитися з НАБУ

Кримінал
473
Авіакомпанія МАУ збирається оскаржити дії НАБУ в суді.
Про це йдеться в заяві на офіційному сайті компанії.
“З огляду на численні порушення, які були допущені детективами НАБУ, авіакомпанія МАУ, користуючись своїми законними правами, буде оскаржити дії НАБУ відповідно до чинного законодавства України”, – сказано в повідомленні.
Також МАУ в заяві вказує, що НАБУ “має займатися очищенням влади і боротьбою з корупцією в країні, а не бути знаряддям в конкурентній боротьбі різних суб’єктів господарювання, що само по собі вже може свідчити про факт корупції”.
У компанії заявляють, що заходи, застосовані детективами НАБУ при обшуку, є “непорівнянні і неадекватні” з цілями, зазначеними в Постанові суду, яка була підставою для проведення обшуку.
“Реальною метою даного заходу, на думку МАУ, є отримання доступу до інформації, яка не відноситься до справи, вказаної в Постанові, і вчинення психологічного тиску на співробітників і керівництво авіакомпанії МАУ”, – заявляють в компанії.
Як відомо, 14 червня, співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшук в офісі авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”. 17 травня набув чинності наказ Державіаслужби №222, який лібералізує і спрощує доступ до ринку авіаперевезень.
За новими правилами, компанії, які мають борги перед державою, не допускатимуться до ринку авіаперевезень.Такий борг у авіакомпанії МАУ, який становить 147, 1 млн грн.
Раніше повідомлялося, що МАУ звернулася до Окружного адміністративного суду Києва, і той дозволив компанії продовжувати польоти, які не оплачують збори. Як відомо, МАУ знаходиться під контролем бізнесмена Ігоря Коломойського.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас