НБУ дозволив електронний документообіг при експортно-імпортних операціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив електронний документообіг при експортно-імпортних операціях

Фінтех і Картки
445
Національний банк надав можливість банкам застосовувати електронні форми документів при контролі за експортно-імпортними операціями.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Правління Національного банку 16 червня прийняло постанову № 347, якою внесено зміни до інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями щодо спрощення взаємовідносин між банками, клієнтами та державними органами.
Зміни внесені в частині спрощення документообігу при здійсненні валютного контролю за експортними та імпортними операціями.
Зокрема, банкам надана можливість поряд з паперовою формою використовувати електронну форму повідомлень для обміну інформацією, необхідною для здійснення контролю за експортними, імпортними операціями резидентів.
Крім того врегульовано питання здійснення банками контролю за експортно-імпортними операціями клієнтів на підставі документів, складених відповідно до законодавства України в сфері електронної комерції.
Зокрема, банкам надано можливість контролювати експортні, імпортні операції, здійснювані з використанням електронних угод.
Банки зможуть також використовувати інвойс як документ, що засвідчує надання послуг.
Нацбанк скасував обов’язкове надання клієнтами письмових підтверджень іноземного податкового органу про суму сплачених податків.
Як повідомляли ЗМІ, Національний банк має намір врегулювати порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас