РФ не поспішає відповідати на заперечення України щодо євробондів на $3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ не поспішає відповідати на заперечення України щодо євробондів на $3 млрд

Фондовий ринок
426
Довірча трастова компанія Росії The Law Debenture Trust Corporation PLC попросила Україну про додатковий час для надання відповіді на подані заперечення проти позову щодо боргу в 3 млрд доларів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів.
27 травня Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти позову The Law Debenture Trust Corporation PLC, яка є довірчим керуючим (трастом) Росії по боргу в розмірі 3 млрд доларів.
Позивач повинен був надати відповідь на заперечення України до 17 червня 2016 року.
“Однак довірчий керуючий звернувся з проханням про надання йому додаткових 28 днів (тобто до 15 липня 2016 року) для підготовки та подання своєї відповіді”, – повідомляє Мінфін.
Україна погодилася на це прохання, а, отже, очікує отримання відповіді позивача в цей термін.
Україна вітає можливість викласти в цьому процесі всю повноту фактів і обставин, що відносяться до періоду перед випуском єврооблігацій в грудні 2013 року і після нього, що є критично важливим для правильного розуміння і прийняття рішення за позовом, який був поданий безпосередньо за вказівкою і в інтересах Росії .
Як повідомляли ЗМІ, в кінці травня Україна подала документи щодо захисту в Високий суд Лондона в рамках судового процесу по боргу перед Росією на 3 млрд доларів.
Росія вимагатиме включити погашення боргу України перед нею на 3 млрд доларів в програму Міжнародного валютного фонду.
18 грудня 2015 Кабінет Міністрів ввів мораторій на виплату 3 млрд доларів за єврооблігаціями, які були викуплені Росією.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас