"Перетворити державну службу на професійну": Гройсман в США розповів про головні цілі Кабміну України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Перетворити державну службу на професійну": Гройсман в США розповів про головні цілі Кабміну України

Казна та Політика
689
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в рамках візиту до США зустрівся з сенаторами від Демократичної партії США Річардом Дурбіном, Беном Кардіном, Тімом Кейном і Елізабет Уоррен.
Гройсман нагадав, що робочий візит до Сполучених Штатів Америки – його перший міжнародний візит. “Я приїхав в США засвідчити свою повагу”, – зазначив прем’єр.
Прем’єр-міністр підкреслив налаштованість уряду на проведення реформ в Україні та співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Гройсман назвав головні пріоритети роботи уряду:
- Макроекономічна стабільність;
- боротьба з корупцією;
- створення сприятливого бізнес-клімату;
- забезпечення національної безпеки.
Прем’єр-міністр зазначив, що уряд продовжує дерегуляцію, децентралізацію, а також розпочав підготовку до приватизації державних підприємств.
Також на порядку денному – реформа енергетичного сектора, української митниці, судова реформа. З 1 травня була почата реформа державної служби. “Наше завдання перетворити державну службу на професійну службу”, – зазначив Володимир Гройсман.
Сторони обговорили питання протистояння російської агресії, питання санкцій щодо Російської Федерації, а також перспективи співпраці України і НАТО. Гройсман поінформував співрозмовників, що на Донбасі тривають обстріли українських військових. Він зазначив, що санкції щодо Російської Федерації повинні бути збережені, поки російська військова агресія який буде припинена, а міжнародне право – дотримано. Голова уряду також зазначив загрози, що виникли в зв’язку з окупацією Росією Криму.
Прем’єр-міністр наголосив на важливості підтримки озброєння і модернізації української армії для зміцнення її обороноздатності.
У свою чергу сенатори підкреслили чітку позицію США про неприпустимість російської агресії. Представники Демократичної партії США також вітали початок судової реформи в Україні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас