Банки США мають намір боротися з фінтех-стартапами власним платіжним сервісом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США мають намір боротися з фінтех-стартапами власним платіжним сервісом

Фінтех і Картки
316
Скорий повноцінний запуск системи миттєвих банківських платежів ClearXchange в США може зробити альтернативні фінансові послуги, пропоновані Фінтех-стартапами, набагато менш затребуваними.
«Якщо чесно, я не знаю, навіщо комусь використовувати інший спосіб (здійснення платежів – прим.)», – Заявив головний фінансовий директор Wells Fargo Джон Шрусберрі, передає The Financial Times.
Найдорожчий банк світу, Wells Fargo збирається надати своїм клієнтам можливість платити через ClearXchange цього літа, а раніше в цьому році доступ до сервісу відкрили Bank of America і US Bank.
Таким чином великі американські банки збираються конкурувати з сервісами P2P-платежів, такими як Venmo (зараз належить PayPal) і Square Cash. Саме ці сервіси споживачі використовують найактивніше, коли не хочуть возитися з готівкою або чеками.
Система ClearXchange була запущена в 2011 році. Однак тільки в цьому році платежі стали миттєвими, раніше трансакція займала 2-3 дня. Тепер же їх можна здійснювати за номером телефону або електронною адреси одержувача.
Доступ до платежів в цій системі планують також відкрити клієнтам банки JPMorgan Chase, Capital One, PNC Financial Services і BB & T.
На думку експертів, платежі останнім часом стали однією з найпривабливіших ніш фінансового ринку в США, в зв’язку з чим туди прийшли як невеликі компанії-новачки, так і гіганти на кшталт Google, Samsung і Apple.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас