Індекс інвестиційної привабливості України покращився, – ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс інвестиційної привабливості України покращився, – ЄБА

Казна та Політика
783
Індекс інвестиційної привабливості України досяг 2,88 бала, що на 0,31 пункту більше, ніж за попередні шість місяців, свідчать результати регулярного дослідження Європейської бізнес асоціації (ЄБА), проведеного на основі опитування керівників підприємств у травні.
Згідно з матеріалами ЄБА, значення індексу досягло найбільшого значення за останні чотири роки: основним фактором поліпшення стала стабільність національної валюти.
“Не задоволені станом інвестклімату країни 78% директорів. Три причини – нульовий темп реформ, відсутність системних зрушень та прояви корупції на всіх рівнях”, – вказується в прес-релізі ЄБА.
Разом з тим, 42% опитаних очікують поліпшення інвестклімату в найближчі півроку.
Згідно з матеріалами ЄБА, 91% респондентів не помітили реформи судової системи і не задоволені боротьбою з корупцією, 79% – не бачать ознак стабілізації фінансової системи, 65% – не бачать зрушень у земельній реформі, 51% – не відчувають покращення митних процедур, 50% – задоволені ходом відшкодування ПДВ.
При цьому 30% респондентів вважають, що новій урядовій команді, швидше за все, не вдасться запровадити реформи.
За весь час визначення індексу (з 2008 року) він ніколи не перевищував рівня 4 балів: найбільше значення зафіксовано в кінці 2010 року – 3,4 бала.
Індекс розрахований на підставі опитування топ-менеджерів компаній-членів ЄБА, в опитуванні взяли участь 92 керівники.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас