ЄС повинен дати Україні безвізовий режим вже сьогодні, - Геращенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС повинен дати Україні безвізовий режим вже сьогодні, - Геращенко

Казна та Політика
3584
Європейські партнери повинні дати Україні безвізовий режим вже сьогодні, не намагаючись знайти ще якісь прив’язки, країна не створює міграційних ризиків.
Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради і представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко під час брифінгу.
“Можливо, ми не ідеальний учень, але дуже хотілося б відповідального партнера з боку ЄС. Коли сьогодні нам намагаються нав’язати дискусію, наприклад питання безвіза може бути прив’язане до питання прийняття нового протоколу, який дасть можливість заблокувати безвізовий режим в разі нових міграційних викликів, я хочу сказати: хіба це відповідальна позиція наших партнерів? “ – Сказала Геращенко.
Вона додала: “Ми виконали план дій щодо візової лібералізації, повністю. Ми формально виконали цей план, і там немає жодного невиконаного пункту, тому ми зараз чекаємо відповідальної і чесної політики, позиції наших партнерів, які повинні дати нам безвізовий режим вже сьогодні, зараз, не відкладаючи це на завтра і не намагаючись знайти ще якісь прив’язки, пакет з іншими країнами, міграційні ризики. Україна не створює міграційних ризиків, і питання цього безвізового протоколу повинно йти паралельно, це очевидно “.
Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Україна і Грузія можуть одночасно отримати безвізовий режим з ЄС. Однак це станеться не раніше впровадження механізму призупинення його дії.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас