На що Україна витратить новий транш МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що Україна витратить новий транш МВФ

Казна та Політика
4142
Кредити МВФ є спусковим гачком для надходження інших коштів структурної допомоги, каже Ярослав Жаліло.
По ряду причин Київ повинен продовжувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом, наступний транш кредиту якого піде на поповнення золотовалютних резервів Нацбанку України.
«На сьогоднішній день Україна змушена продовжувати співпрацю з МВФ, по-перше, тому, що це дозволяє обслуговувати зовнішній борг. По-друге, тому що це підтримує імідж України і просування реформ в очах існуючих і потенційних інвесторів. По-третє, тому що кредити МВФ є спусковим гачком для надходження інших коштів структурної допомоги, які важливі для структурних реформ в Україні », – розповів економіст.
«Пробуксовування співпраці свідчить про те, що Фонд не вважає надання траншу критично важливим для поточного становища української економіки і бачить можливість додатково тиснути на здійснення вимог, що містяться в Меморандумі», – підкреслив президент Центру антикризових досліджень.
«За стандартних умов кредит МВФ прямує на поповнення резервів НБУ, що в подальшому дозволяє обслуговувати зовнішній борг без ризиків для валютного курсу. Тому наступний транш, перш за все, буде сприяти стабільності курсу гривні », – підсумував Ярослав Жалило.
Нагадаємо, раніше екс-міністр економіки України пояснив, чому Україна не може прожити без грошей МВФ.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас