Луценко направив до Ради подання на затримання і арешт депутата Онищенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко направив до Ради подання на затримання і арешт депутата Онищенка

Кримінал
513
Генеральний прокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання про позбавлення недоторканності народного депутата з групи “Воля народу” Олександра Онищенка.
Про це він повідомив, розмістивши на своїй сторінці у Facebook відповідний документ.
Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціювала арешт та притягнення до відповідальності Онищенка, підконтрольні структури якого реалізовували ряд незаконних схем з реалізації природного газу, який було видобуто у результаті спільної діяльності з держкомпанією “Укргазвидобування”.
15 червня подання про зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт Онищенка Національне антикорупційне бюро передало до Генпрокуратури.
Статті, які інкримінуються Онищенку, передбачають покарання від 7 до 12 років ув’язнення.
Нагадаємо, у вересні 2015 року депутат Тетяна Чорновіл заявила, що приватні компанії, які уклали договори про спільну діяльність з державною компанією “Укргазвидобування” і користуються її свердловинами, за перші 7 місяців 2015 року недоплатили 1 мільярд гривень ренти за користування надрами.
За інформацією депутата, 4 з 5 проблемних підприємств мали договори спільної діяльності з “Укргазвидобуванням”. При цьому три з них пов’язані з членом депутатської групи “Воля народу” Олександром Онищенком-Кадировим, одне підприємство пов’язане з депутатом Ярославом Москаленком.
На початку лютого глава “Укргазвидобування” Олег Прохоренко заявив, що через суд хоче розірвати майже всі договори про спільну діяльність, за якими частина родовищ компанії була віддана приватним інвесторам.
“Укргазвидобування” – найбільша газовидобувна компанія України, на яку припадає близько 75% всього видобутого в Україні газу. 100% акцій компанії належать НАК “Нафтогаз України”. Онищенко був обраний до парламенту від мажоритарного округу №93 (Київська область).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас