Профіцит торгового балансу єврозони в квітні рекордно виріс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профіцит торгового балансу єврозони в квітні рекордно виріс

Світ
271
Профіцит торгового балансу єврозони в квітні 2016 року зріс до рекордного рівня на тлі істотного збільшення обсягів експорту.
Дані підтверджують, що економіка регіону продовжує повільно відновлюватися, відзначають експерти.
Експорт з єврозони в квітні збільшився на 4,9% в порівнянні з попереднім місяцем, обсяг імпорту збільшився менш значно – на 2,6%.
Профіцит торгового балансу регіону з поправкою на сезонні фактори в квітні склав 28 млрд євро, що є рекордним рівнем, свідчать дані Статистичного управління Євросоюзу. У березні позитивне сальдо торгового балансу єврозони склало 23,7 млрд євро.
Торгівля була одним із слабких місць економіки єврозони в останні квартали, в січні-березні темпи зростання імпорту перевищили збільшення експорту, що стримало економічний підйом.
ВВП єврозони в першому кварталі поточного року виріс на 0,6% в порівнянні з попередніми трьома місяцями і на 1,7% в річному вираженні. Підйом був обумовлений, головним чином, зростанням споживчих витрат і відновленням капіталовкладень бізнесу.
Експерти, опитані WSJ, очікують деякого уповільнення підйому ВВП єврозони в поточному кварталі. Прогноз на весь 2016 рік оцінює економічне зростання на рівні 1,6%, що відповідає очікуванням Європейського центрального банку (ЄЦБ).
ЄЦБ раніше попередив, що ослаблення зростання в Китаї, Росії і інших emerging markets буде негативно позначатися на економічному підйомі в єврозоні, послаблюючи попит на європейський експорт.
Ще одним серйозним ризиком для європейської економіки ЄЦБ вважає вихід Великобританії зі складу Євросоюзу (Brexit).
Великобританія є одним з найбільших торгових партнерів єврозони, на частку цієї країни припадає близько 13,5% європейського експорту.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас