Експорт з України до ЄС збільшується, - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт з України до ЄС збільшується, - Порошенко

Казна та Політика
674
Обсяги фізичного експорту з України до Євросоюзу збільшуються на фоні загального падіння експорту українських товарів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Миколаївської області, повідомляє прес-служба Глави держави.
Крім того, П. Порошенко наголосив на важливості макрофінансової стабілізації в Україні, якої уже вдалося досягти. Він розповів, що вперше після 14 кварталів падіння, у першому кварталі 2016 року Україні вдалося зламати цю тенденцію.
“Ми вперше продемонстрували економічне зростання, що є базовим для зростання соціальної політики уряду”, – сказав П. Порошенко.
Глава держави також звернув увагу на те, що після того, як Росія внаслідок “гібридної війни” закрила свої ринки для українських виробників, частка українського експорту в РФ впала з 32% до 8,5%. Він навів слова свого радника, відомого польського економіста Лєшека Бальцеровича: “Будь-яка країна цього б не витримала. Якщо би Польщі чи Німеччині повністю закрити ринок, економіка країни змушена була б стати на коліна”.
“А ми витримали. Ми почали освоювати ринок Європейського Союзу після підписання Угоди про асоціацію та поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС”, – зазначив Президент.
Так, за його словами, за останній рік частка ЄС в загальному обсязі товарів та послуг зросла з 34% до 41,5%. І при загальному падінні експорту українських товарів, обсяги фізичного експорту з України до Євросоюзу збільшуються. “І це лише початок, який свідчить, що ми на правильному шляху”, – сказав Президент.
При цьому, Глава держави наголосив, “щоб цього всього добитися, треба прибирати, просто змітати всі перешкоди – податкові, які деінде як і раніше залишаються символом корупції, митні, де зараз проводяться надзвичайно рішучі заходи для подолання корупції і збільшення прозорості, будь-які адміністративно-бюрократичні і ментальні – усі перешкоди, які заважають бізнесу, стриножать підприємців, відлякують інвесторів, стримують ініціативність, перешкоджають інвестиціям і створенню нових робочих місць”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас