Фармфірма "Дарниця" хоче викупити 25% акцій БХФЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фармфірма "Дарниця" хоче викупити 25% акцій БХФЗ

Фондовий ринок
425
ПрАТ “Фармацевтична фірма “Дарниця”(Київ) звернулася з публічною і безвідкличною пропозицією до акціонерів ПАТ“Науково-виробничий центр” Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод (БХФЗ, Київ) про викуп 25% акцій БХФЗ за 80 тис. грн за акцію.
Як повідомила фармфірма “Дарниця” в середу, компанія має намір викупити 2588 акцій номінальною вартістю 4,759 млн грн за 207,04 млн грн.
Фармфірма “Дарниця” буде приймати пропозиції акціонерів БХФЗ до 31 серпня 2016 року.
Оплата буде здійснюватися готівкою або за безготівковим розрахунком за рахунок коштів ПрАТ “Фармфірма“Дарниця”.
При цьому фармфірма “Дарниця” уточнила, що акціонери, які продадуть свої акції, гарантовано отримають належні їм дивіденди, нараховані за 2015 року.
Як повідомлялося, 20 березня 2015 року відбувся кілька разів скасований аукціон, на якому Київ за 171,844 млн грн продав приналежний йому 30% -й пакет акцій БХФЗ. Акції підприємства придбала фінансова компанія “Куб”, що представляє інтереси фармфірми “Дарниця”. Торги проводилися на біржі “Перспектива”. Початкова ціна пакета становила 143 млн грн. На участь в аукціоні надійшло п’ять заявок. До торгів були допущені тільки дві компанії, які внесли гарантійний внесок за участь в них.
У січні 2016 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив ПрАТ “Фармфірма “Дарниця” придбати більше 50% акцій БХФЗ. Однак в квітні 2016 року Комітет оштрафував” фармфірми “Дарниця” на 20,4 тис. грн за придбання 30% -го пакета акцій БХФЗ без відповідного дозволу регулятора.
Власник “Фармфірми “Дарниця” Гліб Загорій заявив, що його компанія, отримавши дозвіл АМКУ на придбання понад 50% акцій БХФЗ, зможе вступити в процес переговорів з мажоритарними акціонерами БХФЗ. Однак акціонери останнього заявили, що не ведуть переговори про продаж контрольного пакета акцій і привертають міжнародних консультантів для надання рекомендацій щодо визначення вартості підприємства і захисту від недружніх дій.
За даними Держреєстру, в даний час кінцевими бенефіціарами БХФЗ є Тетяна Артеменко, Микола Безпалько, О.Голобородько, Гліб Загорій і Євген Сова.
За матеріалами:
Голос України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас