Компанія групи "Приват" заявляє про обшуки в Полтавській газонафтовій компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія групи "Приват" заявляє про обшуки в Полтавській газонафтовій компанії

Кримінал
429
Компанія JKX Oil & Gas plc (Великобританія), що володіє активами Полтавської газонафтової компанії (ПГНК), заявляє, що 14 червня поліція проводила слідчі дії в офісі Полтавської газонафтової компанії і в будинках її керівництва в рамках розслідування за підозрою в несплаті податків.
Про це йдеться в повідомленні компанії.
JKX Oil & Gas підтверджує, що14 червня українська поліція відвідала українську дочірню компанію і вдома двох її старших співробітників, без попереднього повідомлення, з метою пошуку документів в зв’язку з розслідуванням претензій щодо несплати податків”, – заявила компанія.
JKX зазначає, що ПГНК співпрацює зі слідством, але при цьому вважає дії прокуратури, яка ініціювала обшуки, невиправданими.
Нагадаємо, в лютому 2015 JKX Oil & Gas plc звернулася до Міжнародного арбітражного суду з позовом проти України.
Компанія стверджувала, що належить їй Полтавська газонафтова компанія, починаючи з 2011 року, виплачувала завищену рентну плату, і вимагає тепер виплатити їй компенсацію близько 180 млн доларів.
Згідно з даними ЗМІ, за британську JKX Oil & Gas вже кілька років бореться група “Приват” Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Групі “Приват” належить приблизно третина британської компанії.
Нагадаємо, JKX Oil & Gas також має ліцензії на нафтогазові ділянки в Грузії, Болгарії, Туреччині, Італії, США та Росії.
Як повідомлялося раніше, JKX обмежила право голосу підконтрольних Коломойському, Боголюбову і Жукову з майже 39% акцій компаній.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас