Активи Януковича можуть не повернутися в Україну, - Касько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Активи Януковича можуть не повернутися в Україну, - Касько

Кримінал
743
Гроші колишнього українського президента Віктора Януковича за кордоном поки що заблоковані, але це не може тривати вічно, так як санкції можуть рано чи пізно скасувати. Про це заявив екс-заступник генпрокурора Віталій Касько в ефірі одного з телеканалів України.
Касько зазначив, що при відсутності ефективної роботи правоохоронних органів, які повинні довести незаконне походження цих коштів, гроші просто розійдуться по світу, не повернувшись в Україну.
“Ті гроші, які заблоковані за кордоном, до сьогоднішнього дня залишаються заблокованими, на підставі відповідних адміністративних санкцій або ЄС, або Швейцарської Конфедерації. Нічого з цих коштів, саме санкцій, нікуди не поділося. Однак санкції не можуть тривати вічно, і якщо правоохоронні органи України не будуть працювати ефективно і доводити злочинний характер таких коштів, рано чи пізно вони будуть зняті, і кошти дійсно розійдуться по світу “, – сказав він.
Раніше повідомлялося, що Комітет парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 13 червня зняв з розгляду проект закону України № 4057 про спецконфіскації за одноголосним рішенням членів комітету.
Напередодні глава Міністерства юстиції України Павло Петренко заявляв, що закон про громадянську конфіскацію дозволить повернути 1,5 млрд дол., викрадених екс-президентом Віктором Януковичем.
Рівніші ЗМІ писали, що Transparency International готова сприяти поверненню активів екс-президента Віктора Януковича в Україні. Про це заявив глава міжнародної організації Хосе Уґас в Києві на прес-конференції.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас