Найбільший банк Японії випустить криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший банк Японії випустить криптовалюту

Фінтех і Картки
473
Японський банк Tokyo-Mitsubishi UFJ у вівторок підтвердив, що експериментує з власною криптовалютою.
Раніше місцеве видання Asahi Shimbun повідомляло, що банк незабаром випустить віртуальну валюту, яка може стати загальнодоступною вже в наступному році. Згідно з повідомленням, користувачі зможуть знімати гроші зі своїх банківських рахунків через додатки в смартфонах. Гроші будуть конвертовані за курсом одна монета MUFG (Mitsubishi UFJ Financial Group – материнська компанія банку) за одну ієну.
«Що стосується спекуляцій ЗМІ, ці звіти не засновані на повідомленнях MUFG, і деталі (про криптовалюта – ред.) Ще не обговорені. Проте, ми можемо тільки сказати, що це правда, що MUFG проводить демонстраційні експерименти всередині компанії по валюті, що використовує технологію blockchain », – наводить агентство отримане по електронній пошті повідомлення представника банку.
Криптовалюта – електронний механізм децентралізованого квазігрошового обміну. Пов’язаний з технологією blockchain, що має на увазі ідею постійних записів всі операції з криптовалюти і дані її власників. Зокрема, в 2009 році з’явилася віртуальна валюта біткоіни.
Біткоіни можуть використовуватися для електронних фінансових операцій, включаючи покупку в інтернет-магазинах реальних товарів чи послуг. Крім того, існує можливість обміняти біткоіни на одну з традиційних валют через майданчики для торгів. За минулий рік багато західних банків повідомили про роботу з біткоіном.
Так, Goldman Sachs заявив про зацікавленість в продовженні розробки біткоін в якості потенційної революційної технології для відстеження фінансових операцій, а банківський гігант Bank of America Corp. (BofA) вивчає можливість патентування деяких способів використання цієї технології. Банк Англії також вже вивчає, як розвивається криптовалюта при різних технологіях і умовах.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас