Мер Токіо визнав корупцію і подав у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Токіо визнав корупцію і подав у відставку

Світ
556
Мер японської столиці ЕІТІ Масудзое направив середу в законодавчу асамблею префектури Токіо прохання про відставку у зв’язку зі звинуваченнями в нецільовому витрачанні громадських коштів, повідомляє японський телеканал NHK.
Очікується, що Масудзое офіційно припинить виконувати обов’язки з 21 червня.
Виборча комісія Токіо пізніше визначить дату виборів нового мера, які, мабуть, пройдуть або в кінці липня, або на початку серпня.
Масудзое привернув увагу законодавчої асамблеї після того, як стало відомо, що він використовував громадські кошти для сімейних поїздок і культурного дозвілля. Пізніше мер вибачився, визнав, що частина його витрат не відповідали його посту, проте відмовився відповідати на багато питань.
Згідно з планами, Е.Масудзое повинен був бути присутнім на церемонії закриття літніх Олімпійських ігор 2016 року в Бразилії і прийняти Олімпійський прапор для літніх Олімпійських ігор 2020 року в Токіо. Поки невідомо, хто замінить Е.Масудзое для виконання цього обов’язку.
Масудзое – кандидат від правлячої коаліції в складі Ліберально-демократичної партії і партії Комейто – переміг на виборах мера Токіо в 2014 році. Його попередник Наоки Іносе також пішов у відставку після того, як він був змушений визнати, що прийняв пожертвування в $ 500 тис. на політичні потреби без реєстрації цих коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас