У центрі Києва намагалися підірвати "обмінник" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У центрі Києва намагалися підірвати "обмінник"

Кримінал
795
Спікер Нацполіції в м. Києві Оксана Блищик розповіла подробиці інциденту з пожежею в пункті обміну валют на вул. Саксаганського.
За її словами, охоронець повідомив, що двоє молодих людей зайшли в офісне приміщення. Вони сказали, що вже були сьогодні в цьому приміщенні і загубили контактну лінзу.
“При цьому охоронець їх впустив, вони застосували газовий балончик, охоронцю бризнули в обличчя, і після цього він побачив спалах”, – сказала Блищик.
У поліції вважають, що це була не вибухова речовина, як повідомлялося раніше.
“Звуків вибуху він (охоронець, – ред.) не чув, і огляд місця події не дає нам підстав вважати, що було застосовано будь вибухову речовину. На цей момент все це зібрано і відправлено на експертизу, яка скаже, від чого сталося загоряння” , – сказали в Нацполіції.
В результаті пожежі пошкоджено стіну та частково пошкоджено вогнем то офісне приміщення, де обмінний пункт.
Зловмисники з місця події зникли і нічого не забрали. В результаті пожежі постраждалих немає. Поліція відкрила кримінальне провадження.
“Ми маємо на даний момент опис зловмисників. Це двоє молодих людей, віком приблизно 25-30 років, середнього зросту, приблизно 1 м 80 см. Зараз наші зусилля спрямовані на те, щоб їх встановити та притягнути до відповідальності. Кримінальне провадження розслідуємо за ч . 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна). За таке правопорушення передбачається від 3 до 10 років позбавлення волі “, – повідомила представник поліції.
Як повідомлялося, в центрі Києва невідомі кинули вибухівку в будівлю житлового будинку. Охоронець будівлі розповів поліцейським, що пакет кинув один з двох невідомих, які увійшли в будівлю в капюшонах. Після цього вони втекли. ЗМІ пишуть, що зловмисники намагалися дістатися до “обмінника”.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас