Де в Україні найпростіше знайти роботу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де в Україні найпростіше знайти роботу (інфографіка)

Особисті фінанси
2783
Одесу і Львів торік визнали кращими містами для ведення бізнесу, Вінницю і Харків — найзручнішими для життя. Україна – в тренді розвинених країн, де необов’язково їхати у столицю, щоб знайти роботу і добре жити. Фахівці Work.ua підрахували кількість вакансій на тисячу жителів у різних регіонах.
Це не суворі розрахунки, які показали б точні дані, адже оголошення про роботу розміщують не тільки на профільних сайтах, а і в соцмережах, газетах або шукають співробітників через знайомих. Але тенденцію можна простежити. Дані щодо окупованого Криму відсутні.
Де в Україні найпростіше знайти роботу (інфографіка)
Інші міста можуть бути зручнішими для життя, а працевлаштуватися в Києві все одно простіше. У столиці розміщені найбільші компанії країни, та й державні відомства зосереджені тут же.
На другому місці — Дніпро. Близькість до зони бойових дій місту не заважає, а допомагає: сюди найчастіше переводять бізнес донецькі і луганські підприємці. Хоча і без цього Дніпро був економічно активним. За даними Держкомстату, в місті зареєстровано більше підприємств, ніж у всій Полтавській або Херсонській області — тож і вакансії з’являються частіше.
У Львові набагато більше вакансій на 1000 осіб, ніж у Тернополі, в Одесі — в два рази більше, ніж у сусідньому Миколаєві. Міста-мільйонники створюють більше робочих місць і підштовхують розвиток інфраструктури. Зручність міста не так важлива: якщо там живе багато людей і вигідно вести бізнес — будуть і робочі місця.
Виняток — Запоріжжя і Харків. У цих двох містах знайти роботу важче, ніж, наприклад, у Рівному чи Івано-Франківську.
Знайти роботу складно в Чернігові та Ужгороді. У Чернігові вакансій в 4 рази менше, ніж у Києві. Недалеко пішли і Суми. Незважаючи на туристичний і торговий потенціал регіонів, у Чернівцях та Ужгороді знайти роботу важче, ніж у сусідніх обласних центрах.
Наявність робочих місць — важливий фактор успішності будь-якого міста, адже якщо можна знайти роботу вдома, більша частина людей не буде їхати в Київ чи інші великі міста.
У розвинених країнах, крім столиці, є й інші промислові, наукові та культурні центри — наприклад, Мюнхен і Гамбург у Німеччині, Нью-Йорк і Бостон у США. Це дозволяє уникнути перенаселення столиці і появи “депресивних” регіонів. В Україні розвиток різних частин країни допоможе ще і знизити еміграцію, адже часто людей їхати за кордон штовхає неможливість знайти роботу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас