АвтоВАЗ залишається збитковим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АвтоВАЗ залишається збитковим

Технології&Авто
520
Повернення АвтоВАЗу до прибутковості відбудеться не раніше 2018 року. Про це розповів новий президент автомобільного концерну Ніколя Мор.
“Багато чого буде залежати від ринкових умов. Конкретних термінів акціонери не вимагають. Вони терплячі і розуміють ситуацію, що склалася. Звичайно, ми не можемо очікувати, що це буде тривати до нескінченності. Але немає якоїсь терміновості, необхідності здійснювати якісь божевільні дії. Повернення до прибутковості буде відбуватися поступово, крок за кроком “, – пояснив він.
Мор зазначив, що на АвтоВАЗі не планується проводити скорочення персоналу. Він додав, що “завжди існує природний відтік співробітників – хтось змінює роботу, хтось іде на пенсію”, а в майбутньому все буде залежати від стану ринку. У 2015 році концерн скоротив 14% співробітників, у 2014 році – близько 20%; Зараз на АвтоВАЗі працює приблизно 44,5 тисячі осіб.
За підсумками першого кварталу 2016 року АвтоВАЗ отримав збиток в розмірі 8,6 млрд рублів – в 47 разів більше, ніж за той же період минулого року. В цілому за 2015 рік збиток автовиробника за міжнародними стандартами фінансової звітності склав 73,7 мільярда рублів – в три рази більше, ніж в 2014 році.
Ніколя Мор був призначений президентом АвтоВАЗу в середині березня 2016 року. До цього він працював керуючим директором Renault в Румунії та генеральним директором Dacia. Альянс Renault-Nissan і держкорпорація “Ростех” володіють контрольним пакетом акцій АвтоВАЗу.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас