Ярославський: Харківський тракторний завод буде випускати трактори під прапором України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярославський: Харківський тракторний завод буде випускати трактори під прапором України

Фондовий ринок
1379
Власник контрольного пакету акцій “ХТЗ”, президент групи DCH Олександр Ярославський сьогодні, 14 червня, зустрівся з журналістами і розповів про перспективи підприємства після зміни власника.
 
 Ярославський запевнив, що володіє достатнім фінансовим ресурсом, менеджментом та досвідом для відновлення повного виробничого циклу на “ХТЗ”.
Він позитивно відзначив, що інвестори і адміністрація “ХТЗ” прийняли рішення про початок процедури досудової санації. Це, за словами бізнесмена, дозволить протягом 1-2 тижнів розблокувати рахунки заводу і виплатити заробітну плату працівникам. Крім того, за словами керівника групи DCH, йде робота над перспективним бізнес-планом підприємства.
 
“Перше і основне – це підписали договір санації. Тепер треба розблокувати рахунки, заплатити зарплату. Я готовий сьогодні заплатити, але справа в тому, що за процедурою, юристи кажуть, розблокування рахунків займе від тижня до двох. 20 млн грн – заборгованість по заробітній платі. Перше, що повинні люди отримати, – заробітну плату. Я готовий її погасити і готовий давати гроші на “оборотку”, на виробництво тракторів “, – підкреслив Ярославський, додавши, що документи, необхідні для розблокування рахунків, вже передані до суду.
 
Бізнесмен заявив, готовий самостійно інвестувати в розвиток підприємства і не планує залучати інших інвесторів. “Мені інвестори не потрібні. Гроші у мене є у самого. Свого часу, в 2010 році, я продав великі активи. Нікого залучати я не збираюся”, – сказав він.
Ярославський додав, що в четвер, 9 червня, з Президентом України Петром Порошенко обговорив ситуацію на “ХТЗ”. За словами власника контрольного пакета акцій заводу, президент підтримав ідею відновлення виробництва як тракторів, так і техніки подвійного призначення.
 
 “Ми домовилися, щоб підприємство запустити – і тракторне, і військове виробництво. Будьмо оптимістами, що ця зустріч відкриє нам можливості запустити підприємство”, – сказав Ярославський.
 
Бізнесмен також зазначив, як тільки буде знято арешт з рахунків “ХТЗ”, підприємство доукомплектується кадрово. Для навчання молодих фахівців будуть залучатися досвідчені працівники, в тому числі ті, які вже пішли на пенсію.
 
 “Для мене цей завод не новий. Я вже тут був. Вдруге я прийшов. Нам потрібно налагодити виробництво тракторів. І все. Фахівці є, виробничі майданчики є. Бажання є, гроші є”, – сказав Ярославський.
 
 Говорячи про доцільність держпідтримки тракторобудування, Ярославський зазначив, що державні дотації більш необхідні сільгоспвиробникам, які будуть купувати нові трактори.
 
“По тракторам нам держзамовлення не потрібно. По тракторах, що б я запропонував державі, це зробити державну програму підтримки сільгоспвиробника, то, що існує у всіх країнах. Тобто сільгоспвиробнику компенсують якісь його витрати і для нього трактор обходиться дешевше. Від 30 % і нижче в багатьох країнах існує державна підтримка сільгоспвиробника “, – сказав він.
 
Ярославський підкреслив, що бачить майбутнє “ХТЗ” процвітаючим і додав, що завод буде “випускати трактора з прапорами України”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас