Данилюк підрахував розміри "діри" в фінансуванні ПТУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк підрахував розміри "діри" в фінансуванні ПТУ

Казна та Політика
235
Потреба у фінансуванні професійно-технічних училищ (ПТУ), яку не здатні забезпечити місцеві бюджети в Україні, становить 1,2 млрд грн.
Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає прес-служба Мінфіну.
У той же час, за його словами, як показує досвід європейських країн, бюджетні кошти – не єдине джерело фінансування професійної освіти. У Міносвіти шукають можливості нових підходів фінансування ПТУ на місцевих рівнях із залученням великих компаній-роботодавців.
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич запропонувала об’єднати зусилля міністерств і роботодавців, щоб вибудувати єдину оптимальну систему професійної технічної освіти і уникнути дублювання функцій або створення паралельних систем освіти.
“Принциповим питанням для нас в рамках професійної підготовки фахівців є збереження державного фінансування загальної середньої освіти. Інша справа, що професійно-технічний компонент навчання може дофінансувати за рахунок державних програм, регіонального замовлення (від областей і міст) або галузевого замовлення (установ, підприємств, компаній) “, – зазначила Гриневич.
Представники компаній-роботодавців, в свою чергу, висловили готовність долучатися до підготовки робітничих кадрів та співпрацювати з органами державної та місцевої влади, зазначають в Мінфіні.
Нагадаємо, відповідно до чинного Бюджетного кодексу України, фінансування ПТУ в регіонах здійснюється не з державного бюджету, а за рахунок місцевої влади, а саме – на рівні областей.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас