ДФС обіцяє швидко відшкодувати ПДВ великим його платникам після реорганізації своєї структури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС обіцяє швидко відшкодувати ПДВ великим його платникам після реорганізації своєї структури

Казна та Політика
209
Державна фіскальна служба (ДФС) повідомляє про реструктуризацію свого Міжрегіонального головного управління (МДУ) – Центрального офісу з обслуговування великих платників у Офіс великих платників, обіцяючи по її завершенні швидко відшкодувати податок на додану вартість (ПДВ) всім заявили його підприємствам.
“В даний час Центральний офіс координує зусилля з територіальними органами ДФС з якнайшвидшого відпрацювання ними невідшкодованого залишку ПДВ… Всі підприємства, які згідно із законодавством мають право на відшкодування ПДВ, отримають його найближчим часом”, – наводиться в повідомленні відомства у вівторок коментар начальника Центрального офісу Євгена Бамбізова.
Він уточнив, що в рамках реструктуризації спеціальні державні податкові інспекції (СДПІ) в Дніпрі, Донецьку, Запоріжжі, Луганську, Львові, Одесі та Харкові приєднуються до Офісу великих платників податків ДФС, утворюючи єдину юридичну особу.
За його словами, в рамках реформи Офісу великих платників розпочато передачу йому документації цій категорії підприємців.
Як повідомлялося, відшкодування ПДВ в травні склало 6,68 млрд грн в порівнянні з 7,13 млрд грн в квітні, 6,3 млрд грн – в березні і 8,1 млрд – в лютому. Близько третини його довелося на п’ять підприємств: експортера соняшникової олії “Кернел-трейд” – 625,6 млн грн і чотирьох представників ГМК: “ArcelorMittal Кривий Ріг” – 577,2 млн грн, Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) – 354, 4 млн грн, “Азовсталь” – 335,4 млн грн і ММК ім.Ілліча – 322 млн грн.
Раніше ДФС заявляла про плани в 2016 році погасити всі заборгованості по відшкодуванню ПДВ і задовольняти всі заявлені компаніями поточні заявки, виплативши близько 100 млрд грн в порівнянні з 68,4 млрд грн в минулому році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас