Платіжна система Visa занадто дорога для Канади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіжна система Visa занадто дорога для Канади

Фінтех і Картки
1003
З середини липня мережу гіпермаркетів Walmart в Канаді припинить приймати до оплати кредитки Visa. Причина відмови – в необґрунтовано-високих операційних витратах. Поки невідомо, коли покупці знову зможуть розраховуватися картками цієї платіжної системи.
Всі платіжні системи стягують з роздрібних торговців плату за прийом карт. Збори варіюються в залежності від типу картки клієнта і розміру магазину.
Документи на веб-сайті канадського підрозділу Visa показують, комісія на карткові розрахунки варіюється від 1,42% до 2,08% від суми покупки.
У MasterCard плата за транзакції ненабагато нижче – від 1,44% до 2%. Однак ПС пропонує більш низькі ціни (від 1,26%) для великих ритейлерів. До їх числа належить і Walmart.
Щороку Walmart Canada платить більше $ 100 млн. комісій за прийом до оплати банківських карток. Керівництво супермаркету націлене на зниження цих витрат. Тому змушене відмовитися від співпраці з Visa.
Високі комісії на обробку транзакцій в першу чергу шкодять покупцеві. Рітейлери змушені піднімати ціни на продукти, щоб компенсувати свої витрати.
Для порівняння, в Європі міжнародні платіжні системи не мають права встановлювати комісію вище 0,2% для дебетових і 0,3% для кредитних карток.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас