S&P підтвердило рейтинг України В-/В — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило рейтинг України В-/В

Казна та Політика
438
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підтвердило довгострокові суверенні рейтинги України за зобов’язаннями в іноземній валюті на рівні В- / В.
Прогноз по рейтингах “стабільний”.
Одночасно агентство підтвердило рейтинг України за національною шкалою uaВВВ-.
Підтвердження рейтингів відображає успішну реструктуризацію боргу уряду України в поточному році, а також проведення основних реформ, таких як скорочення субсидій на енергоспоживання домогосподарств.
Довгостроковий рейтинг В- відображає складну економічну та політичну ситуацію в країні, зокрема широке поширення корупції.
Прогноз “стабільний” відображає думку агентства про те, що в наступні 12 місяців український уряд як і раніше буде користуватися підтримкою міжнародних кредиторів.
Відповідно до рейтингової шкали S & P, рейтинг рівня В свідчить про досить високу уразливість емітента за наявності несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов, однак у даний час є можливість виконання боргових зобов’язань у строк і в повному обсязі.
Як повідомлялося, в жовтні 2015 року Standard & Poor’s підвищило довгострокові суверенні рейтинги України за зобов’язаннями в іноземній валюті з SD / D до В- / В.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас