"Укравтодор" з серпня переводить всі закупівлі на систему Prozorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" з серпня переводить всі закупівлі на систему Prozorro

Казна та Політика
315
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) має намір з 1 серпня поточного року повністю перевести свої закупівлі на використання системи електронних державних закупівель Prozorro, повідомили в прес-службі Держагентства.
“З 1 серпня всі закупівлі галузі будуть проводитися виключно на Prozorro. Держагентство сподівається, що завдяки цьому вдасться значно зекономити бюджетні кошти і направити їх на ремонт доріг”, – наголошується в повідомленні.
Зокрема, 13 червня “Укравтодор” розмістив своє перше оголошення на електронному майданчику Smarttender.biz, яка є частиною системи державних закупівель ProZorro, з пошуку компанії, яка буде виконувати незалежний контроль якості виконання дорожніх робіт на автомобільних дорогах країни.
Крім того, “Укравтодор” має намір найближчим часом розмістити на даному майданчику ще одне конкурсне оголошення з пошуку виконавців науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт для дорожньої галузі. Так, загальна доаукційна вартість двох закупівель для “Укравтодору” складає близько 55 мільйонів гривень.
“Перехід на систему ProZorro – це дуже важливий крок на шляху до перезавантаження всієї системи закупівель дорожньої галузі. Значущою відмінністю електронних закупівель від традиційних є те, що кожен етап знаходиться у вільному доступі. Вся технічно-кошторисна та кваліфікаційна документація, яка залишалася таємницею навіть при відео-трансляціях тендерів держагентства наживо, відтепер буде доступна для громадськості в режимі онлайн “, – цитує прес-служба виконуючого обов’язки глави “Укравтодору” Євгена Бараха.
Також повідомляється, що найближчим часом “Укравтодор” планує здійснити допорогову закупівлю канцелярських товарів для потреб апарату держагентства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас