Агентство по запобіганню корупції розповіло про штрафи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство по запобіганню корупції розповіло про штрафи

Кримінал
747
У Національному агентстві з попередження корупції розробили і затвердили порядок оформлення протоколів про адміністративні правопорушення та внесення приписів.
Про це НАЗК інформує на офіційній сторінці в Facebook.
Відзначається, що відповідне рішення НАЗК найближчим часом буде представлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції.
Відзначається, що відповідно до закону “Про запобігання корупції” у разі виявлення порушень вимог законодавства про етичне поводження, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших вимог та обмежень НАЗК має право вносити керівнику відповідного органу припис щодо усунення порушень законодавства, проведення службового розслідування, залучення винної особи до встановленої законом відповідальності.
Припис Національного агентства є обов’язковим для виконання. За невиконання припису на особу може бути накладено штраф від 1700 до 4250 грн.
За саме порушення судом може бути накладено штраф в залежності від виду та ступеня тяжкості порушення від 850 гривень до 42 500 гривень.
За рішенням суду може бути застосовано конфіскацію незаконного отриманого доходу, винагороди, подарунка і т.і., а також заборона обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.
Вичерпний перелік порушень, за які може бути накладено штраф, опубліковано на офіційній Facebook-сторінці НАЗК.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас