Інтерес до ОПЗ підтвердили 7 компаній, - глава ФДМ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтерес до ОПЗ підтвердили 7 компаній, - глава ФДМ

Казна та Політика
492
Купівлею ПАТ “Одеський припортовий завод” (ОПЗ) на конкурсі, який призначений на 26 липня цього року, серйозно цікавиться як мінімум сім компаній, які вже підписали з Фондом держмайна (ФДМ) України необхідні документи для ознайомлення з підприємством і його звітністю, повідомив глава ФДМ Ігор Білоус.
“Розраховуємо, що свій інтерес підтвердять ще близько п’яти потенційних інвесторів. Випадкових імен серед них немає”, – сказав він журналістам в Києві в понеділок.
І.Білоус додав, що переважна більшість інтересантів давно знайомі з ОПЗ.
Глава Фонду визнав, що продаж такого великого об’єкта пов’язано з цілою низкою ризиків, однак висловив надію, що інвестиційна привабливість ОПЗ досить висока, щоб переважити ці ризики.
Ще раз коментуючи стартову ціну в 13,175 млрд грн (близько $ 527 млн), І.Білоус підкреслив, що вона була отримана в результаті застосування різних методик, а наявність претензій як в завищенні цієї ціни, так і в її заниженні показують, що найкращою відповіддю на це дасть конкурс і ключове завдання – забезпечити на ньому конкуренцію.
Як повідомлялося, ФДМ оголосив конкурс про продаж 99,567% акцій ОПЗ в понеділок. Конкурс відбудеться о 11:00 26 липня в приміщенні ФДМ, прийом заявок на нього завершується 18 липня. Крок торгів – 200 млн грн, конкурсна гарантія – 658,75 млн грн.
До конкурсу, зокрема, не допускаються юридичні та фізичні особи з Росії, а також особи, до яких застосовано санкції згідно з указом президента України.
За даними ФДМ, чистий збиток ОПЗ за підсумками першого кварталу 2016 року склав 418,65 млн грн, чистий дохід – 1 млрд 718,68 млн грн.
Виробництво аміаку в січні-березні 2016 склало 153,2 тис. тонн, карбаміду – 223,9 тис. тонн, перевантаження аміаку інших виробників – 598,8 тис. тонн, перевантаження карбаміду інших виробників – 23,6 тис. тонн, перевантаження метанолу – 17,7 тис. тонн.
Серед вимог до переможця конкурсу – збереження основного профілю діяльності ОПЗ і недопущення антиконкурентних дій з приймання, зберігання і відвантаження рідкого аміаку, що транспортується по аміакопроводу і залізницею.
Крім того, покупцеві необхідно буде до 1 квітня 2017 року затвердити програму переоснащення виробництва та впровадження прогресивних технологій, підвищувати зарплату співробітникам протягом п’яти років після конкурсу на рівень не нижче інфляції і не допускати без погодження з профспілкою скорочення їх чисельності.
Серед інших вимог – прийом на біологічну і хімічну очистку побутових і виробничих стічних вод з урахуванням розвитку м. Південного, виконання рекомендацій екологічного аудиту, проведеного влітку 2015 року, узгодження з Фондом держмайна додаткових емісій акцій або великих відчужень основних засобів до повного виконання умов конкурсу, термін яких становить п’ять років, а також перерахування дивідендів за 2015-2016 роки до моменту продажу держпакету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас