Ощадбанк заперечує крадіжку програмного коду ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк заперечує крадіжку програмного коду ПриватБанку

Фінтех і Картки
3521
ПриватБанк, піонер технології BankID в Україні, звинуватив Ощадбанк, якого НБУ вибрав для впровадження проекту, в «використанні їх частин коду».
«Співробітники Ощадбанку провернули блискучу операцію. Спочатку вони оголосили, що підключаються до нашої системи, і прислали до нас делегацію, якій ми показали всі нюанси системи. А потім Ощад раптом оголосив, що буде запускати альтернативну BankID, мало не використавши при цьому прямо наші частини коду. І ось тепер НБУ оголошує, що на базі системи Ощад запускає централізовану систему », – заявив заступник голови правління ПриватБанку, IT-директор Дмитро Дубілет.
Ощадбанк відкидає претензії у використанні чужої технології.
«У квітні 2015 року Ощадбанк отримав від ПриватБанку запрошення приєднатися до його вирішення BankID. Але ми відмовилися від ідеї співпраці з ПриватБанком через ризик витоку персональних даних клієнтів », – заявили в прес-службі Ощадбанку.
«У червні було прийнято рішення реалізувати BankID Ощадбанку на базі open source протоколу OAuth 2.0 (з його допомогою користувач Facebook може авторизуватися в інших сервісах. – FinClub), що є одним зі світових стандартів для подібних рішень. Ми звернулися із замовленням на розробку сервісу до компанії Unity-Bars. Програмне забезпечення сервісу BankID було повністю написано з чистого аркуша, без будь-якого копіювання коду системи BankID у кого-небудь. Переконатися в цьому просто: код системи викладений на github і доступний всім! Тому пафос публічних заяв і роздратування представників ПриватБанку ми зрозуміти можемо, але безпідставні звинувачення в «крадіжці» вважаємо неприпустимими », – додали в Ощадбанку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас